INAUGURACIÓ DEL CICLE TRETS ENMIG DEL CONCERT AMB L’EXPOSICIÓ DE DANIELA ORTIZ

El dimarts 20 de gener arranca públicament el cicle Trets enmig del concert amb l’exposició”Públic objectiu” de la Daniela Ortiz. També es feia la presentació dels resultats del procés de treball amb l’Escola Labouré i el Centre de dia el Mil·lenari, la primera proposta del projecte de mediació microRavals.

( Fotos realitzades per Juande Jarillo, excepte quan s’indiqui un altre autor)

Daniela O. 32      Daniela O. 35   Daniela O. 40      Daniela O. 56

  

Amb l’assistència a la inauguració dels alumnes participants tot el treball fet adquireix nous matissos i  significacions. Per una banda al posar-se en relació directa amb el treball de la Daniela Ortiz oferint o emfatitzant alguns aspectes del treball amb els alumnes i les persones grans, i per l’altre pel fet que allò que era percebut com un pràctica cultural i artística en un context educatiu també es pot llegir ara com una pràctica educativa en el marc d’una institució artística. La tensió entre la dimensió pedagògica i la intencionalitat artística del projecte de mediació no acaba de resoldres més que en l’experiència particular de cada una de les persones que mira, resultat segurament d’una qüestió que darrerament interpel·la de manera més intensa a les institucions culturals i artístiques i que té a veure amb la seva relació amb els públics, o millor dit, amb els ciutadans i també per deixar clar a on es situa el retorn social de la seva tasca i per la qual s’inverteixen força recursos públics. Es adir, quines són les implicacions que es generen des d’una programació cultural i artística amb el territori immediat i amb el conjunt de la societat. Una qüestió que obrim desde el cicle de Trets tant en la tria d’uns artistes que aborden la seva pràctica desde una implicació i compormís amb la tranformació social a partir d’un treball simòbòlic vinculat amb diverses realitats socials així com a través de microRavals, des d’on obrim un espai de col·laboració i implicació amb l’entorn immediat que permet a una institució com l’Ars Santa Mònica establir un vincle diferent amb l’entorn proper, els seus projectes i comunitats.

Els alumnes de la Escola Labouré van poder veure el seu treball en un espai expositiu artístic en el dia de la seva inauguració, una oprtunitat per descobrir què un objecte cultural, segons el context on es mostra,  pot potenciar significacions i experiències de recepció divereses.

Daniela O. 57Daniela O. 36

IMG_2159Foto: microRavals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: