A RÀDIO CIUTAT VELLA AMB DIÀLEGS DE DONA

El procés de treball amb Diàleg de Dona és va iniciar a partir d’una vista a les dues persones que coordinen aquesta entitat, la Mercè i la Fàtima. Vam compartir amb elles els objectius i maneres de treballar de microRavals i què proposàvem en relació a l’exposició de Democràcia.  Des del principi van pensar que podia ser molt interessant participar però que s’havia de fer-se tenint molt en compte els condicionants que, es centraven sobretot en la dificultat en el ús de la llengua per part de les dones. És per això que decidim que l’estratègia es centrarà en integrar les sessions prèvies on fem una reflexió entre l’espai esfera pública i com hi som representats i que podem fer per autorepresentar-nos en les seves classes d’espanyol i català. També estem d’acord que el millor es que ho faci la mestre habitual. En aquest cas microRavals només estarà en contacte amb la comunitat un dia per presentar el projecte i el dia de la trobada a la Radio. Farem el seguiment amb la Fàtima i la Mercè.

Diàlegs de dones es defineixen com un espai de trobada i socialització per a dones immigrades. Des del seu naixement l’any 2013 com associació sense ànim de lucre han tingut la voluntat  de contribuir, a través del diàleg intercultural en clau femenina, a la cohesió social del barri del Raval i de Barcelona.

IMG_2622

Des de microRavals ens va semblar que el vincle amb un projecte de Ràdio que podia crear més sinergies i significacions era amb la Radio Ciutat Vella.

Radio Ciutat vella neix el 1989 com una eina més de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Raval per donar la possibilitat de denunciar la situació en la qual estava sotmès en aquells moments un dels barris més emblemàtics de la ciutat, conegut a l’època com el barri xinès.

La seva creació també va comportar l’aparició de la primera escola taller de ràdio del Raval. La programació està elaborada, bàsicament, per voluntaris i voluntàries que ajuden dia a dia a consolidar el caràcter independent d’un projecte que ha estat gestionada des dels inicis per l’Associació de Veïns i Veïnes del Raval.

Aquest caràcter compartit tant per Diàlegs de Dona com per Radio Ciutat Vella de vocació per treballar per crear veïnatge i sentiment de pertinença són el punt de partida per aquesta implicació.

Foto 5Foto 2

En el taller i en l’entrevista a la Ràdio l’eix de treball inicial es centra sobre les diferències entorn a com es concep la presència femenina a l’espai públic i la seva visibilitat segons les diferents societats. Que passa quan la visibilitat i la projecció pública no són un objectiu desitjat?

El dia de la ràdio només poden venir algunes dones. A part de la Mercè i la Fàtima venen la Iran de Pakistan (des de 2003 a Espanya),  Uzma de Pakistan (des de 2007),  Dilshad de Pakistan (des de 2011), Nasra de Pakistan( des de 2002), Sayema de Bangladesh (des de 2008)

El dimecres 8 d’Abril vam entrar en antena al programa “Des de el meu barri” que condueix en Josep Garcia a Radio Ciutat Vella en directe. Podeu escoltar-ho en diferit en aquest bloc, a l’espai expositiu a l’Arts Santa Mònica fins el 18 d’abril i al web de Radio Ciutat Vella.

One comment

  1. Reblogged this on diàlegs de dona and commented:
    Aquí us deixem la xerrada a ràdio Ciutat vella on les dones de Diàlegs són les protagonistes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: