A RAVALMEDIA AMB NARCÓTICOS ANÓNIMOS

Narcótics Ànonims són una comunitat d’ajuda que té un dels seus llocs de reunió al Centre Cívic de Drassanes. La Irene ens hi va posar en contacte i vam començar a trobar-nos amb en Plinio, una de les persones vinculades a aquest grup d’autoajuda.   A través d’ell iniciem les converses tant per conèixer millor Narcòtics Ànonims com per explicar la proposat de microRavals. Això ho farem vàries vagades i al final s’hi sumaran dues persones més. També assistirem al final d’ alguna de les sessions que fan cada setmana.

NA s’autodefineix com una confraternitat o associació sense ànim de lucre, composada per homes i dones per a les quals les drogues s’han convertit en un problema molt greu. Son addictes en recuperació que, per ajudar-se, es reuneixen en comunitat. Això els dóna forces per a deixar de prendre drogues i mantenir-se  “nets”. Ho fan seguint les passes d’un programa definit que es desenvolupa en grups o comunitats a molts països diferents. Al Raval, es troben al Centre Cívic Drassanes.

En les converses que mantenim també intentem definir quina podria ser la col·laboració amb microRavals, que al mateix temps segueix un mateix format de treball, posant en relació dos projectes de ràdio del Raval, Ràdio Ciutat Vella i scannerFm, amb dos comunitats o col·lectius com són Training Barnaco i Diàleg de Dones.

IMG_2873

NA expressa a microRavals que el seu interès en col·laborar es basa en la possibilitat que el projecte els ofereix la oportunitat de donar difusió al Programa de NA. Com a grup obert, volen fer saber a les persones amb problemes d’addicció que existeix una comunitat que els ajudarà i on són benvingudes. Al mateix temps però, com a persones individuals, no volen ser protagonistes.

microRavals proposa que les trobades prèvies a l’entrevista serveixin per aprofundir en el per què i com s’articula la sev presència en l’espai públic. Com es poden autorepresentar com a comunitat i perquè alhora volen invisibilitzar i desactivar la seva autorepresentació individual.

Des de microRaval ens sembla molt interessant implicar a Ravalmedia.

IMG_2565Raval Media es una emissora de ràdio comunitària per Internet, que pretén recrear, dia a dia, aquell paisatge divers i multicultural que té la ciutat de Barcelona, el Districte de Ciutat Vella i el barri del Raval, en particular. És un espai on joves i adults, entitats i associacions, poden expressar, aprendre i difondre, dins el marc de l’ús de les tecnologies de l’aprenentatge, la informació i la comunicació com a eina integradora, capacitadora i generadora cultural, a través de l’elaboració de programes de ràdio en diferents formats, temàtiques i periodicitats.

El dia 9 d’abril a les 12,30 vam emetre en directe des de Ravalmedia, ens va acollir la Susi que també va presentar-nos i va estar a cura de tot l’aspecte tècnic.

A partir del dia següent es pot escoltar les entrevistes a l’espai de microRavals a l’exposició No hi ha espectadors de Democràcia a l’Arts Santa Mónica, en aquest mateix bloc i a Ravalmedia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: