VÍDEO COMPLERT DE MICRORAVALS A “MESURES DE DESAJUST” DE NÜRIA GÜELL

Des de microRavals ens hem posat en contacte amb professionals de diferents àmbits que tenen en comú que treballen al barri del Raval i que ho fan des d’equipaments, entitats o institucions que utilitzen, produeixen o promouen accions culturals (i, en algunes ocasions, també projectes artístics) amb l’objectiu d’assolir el desplegament de la seva funció social. En tots els casos, la implicació amb el teixit social i amb el barri converteix la seva posició laboral en un lloc privilegiat per conèixer altres mirades sobre la noció de retorn social lligada a la producció cultural i artística. Des d’aquesta perspectiva, la seva opinió sobre el treball de proximitat i sobre com es tradueix en accions específiques adquireix molta rellevància.

Les problemàtiques que històricament han definit el Raval han fet que les persones, les entitats i les institucions que hi han treballat hagin tingut sempre molt clara la importància de treballar en xarxa. La gran quantitat d’entitats que han desenvolupat el seu treball des de la col·laboració i la implicació, no només amb els veïns sinó amb altres comunitats i entitats, ha comportat la possibilitat d’experimentar i produir un coneixement col·lectiu al voltant del treball en xarxa.

En aquest sentit, aquestes són algunes de les preguntes que fem als entrevistats: Quina és la relació entre la tasca que fan i el que expliquen? Com posen en valor tot el treball que fan? Quin relat sobre el projecte i l’entitat construeixen i amb qui el comparteixen? És un relat informatiu en termes quantitatius? És un relat pedagògic, celebrador, crític? Elaborar una estratègia de difusió és prioritari o només s’impulsa quan sobren recursos?

En darrer terme, els preguntem com, des de la funció social i els objectius dels projectes en què desenvolupen la seva tasca professional, es podria establir una relació per treballar en xarxa amb un centre d’art i quina complementarietat i col·laboració podrien imaginar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: