ARXIU TRANSLOCACIONS I ALUMNES D’ART EN CONTEXT DE LA MASSANA

A partir de l’exploració i el treball fet amb el material de tres arxius en línia que tenen seu o estan centrats en el barri del Raval, la proposta planteja un seguit d’aproximacions i apropiacions. En primer lloc, al voltant de la mateixa condició d’arxiu, és a dir, en la forma d’articular el seu contingut, en allò que deixa fora o dins i en la manera com encarna de forma naturalitzada o, al contrari, manifesta una ideologia determinada sobre la producció de la mirada. És a dir, quina relació hi ha entre com són representats els subjectes i com aquests han estat implicats en la producció d’aquests imaginaris i des d’on han estat produïts.

En segon lloc, i seguint aquesta idea de la sobirania visual, la proposta dels alumnes de la Massana s’endinsa en l’anàlisi, la reflexió i la creació de noves lectures en relació amb la manera com en aquests arxius es representa el barri del Raval a partir dels materials incorporats, que en molts casos són de producció pròpia.

Han fet el video:

Berta Esteve
Valeria Rodríguez
Raúl Páez
Laura Ávila
Maria Freire
Marc Pérez
Inés Garí
Irene Ramon
Addil D. Tack
Maylis Ayats

ARXIU TRANSLOCACIONS_IDENSITAT

idensitat.net

Consisteix en la compilació i la creació d’un arxiu de projectes de caire social i artístic, impulsats per entitats socials i institucions artístiques, que s’han fet als barris del Raval i el Gòtic de Barcelona. És una selecció de treballs realitzats per artistes i comissaris d’exposicions des de finals dels vuitanta i fins a l’actualitat. Inclou entrevistes a alguns dels seus protagonistes. Entrevistats: Isabel Banal i Jordi Canudas, Herman Bashiron, Josep Bohigas, Manuel Delgado, Marcelo Expósito, Macarena González, Carles Guerra, Rosa Llop i Simona Marchesi, Rosa Pera, Jeffrey Swartz i Claudio Zulián.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: