All about colour _Cristina Lucas

22 de setembre – 8 de novembre del 2015

«All about color» («Tot sobre el color») és una proposta de Cristina Lucas que posa el focus en la pluralitat com a condició política i confronta les representacions pretesament objectives que suposen la història i la cartografia oficials amb les apropiacions i interpretacions subjectives i il·limitades que se’n poden fer.

El títol de la mostra, com el de la instal·lació que la presideix –Pantone -500 + 2007– al·ludeix a la utilització simbòlica del color en el marc del codi cartogràfic que delimita la distribució geopolítica dels territoris, i també en relació amb el sistema de banderes que propicia la identificació col·lectiva dels ciutadans. L’espai expositiu és habitat per un seguit d’individus que, amb els seus cossos i les seves veus, construeixen narracions amb les quals exploren els fonaments dels conceptes d’estat i nació, les fronteres que n’assenyalen els límits i les banderes amb què es distingeixen. Plenament inserits en la cultura del temps i l’espai que els són propis, tots ells, i ara també l’espectador, interpreten la història des de les cosmovisions respectives. S’esdevé així una fusió d’horitzons, en termes de Hans-Georg Gadamer, entesa com la manera d’aproximar-se als coneixements i aprehendre’ls a partir d’uns bagatges culturals, socials, econòmics i històrics determinats.

Procés de treball en relació a microRavals

Activitats en el marc d’Implic/Accions.

Vídeo i publicació en relació a l’exposició.


 

Publicacio_cristinalucas_31_07-3

Cristina Lucas. Jaen, 1973. Llicenciada en Belles

Arts per la Universitat Complutense de madrid (1998), ha fet un màster universitari a la Universi- tat de Califòrnia a irvine i ha ampliat els estudis a l’international Studio and Curatorial Program de Nova York (2003) i a la Rijksakademie d’Amsterdam (2006-2007). Viu i treballa a madrid. Artista multidis- ciplinària; les fotografies, els vídeos, els dibuixos i les instal·lacions que fa reflexionen sobre les estructu- res de poder. Entre les seves exposicions individuals destaquen «Es Capital» (matadero madrid), «on Air» (Centro de Arte Caja de Burgos, 2013), «Caín y las hi- jas de Eva» (Galeria Juana de Aizpuru, madrid, 2008), «talk» (Stedelijk museum, Schiedam, Països Baixos, 2008) i «Light Years» (Centro de Arte Dos de mayo, madrid, 2009 i museu d’art Carrillo Gil, mèxic DF, 2010). també ha estat present a la 28 Biennal de São Paulo (2008) i a la Liverpool Biennial 10 (2010). Des de 2013, el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Sevilla) té obres de l’artista, i també el Centre Pom- pidou (París) i el kiasma museum of Contemporary Art (Hèlsinki).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s