Públic Objectiu_Daniela Ortiz

20 de gener – 22 de febrer de 2015

Públic objectiu és una proposta de Daniela Ortiz que reflexiona al voltant dels paràmetres d’objectivitat dels mitjans de comunicació a l’hora de difondre notícies sobre les polítiques migratòries i les tragèdies humanes que aquestes ocasionen.

Sempre interessada a rastrejar i divulgar els interessos que s’oculten al revers de la notícia oficial, l’artista pretén posar en relleu les contradiccions que rauen al si de la globalització i el marc legal dels límits geopolítics actuals, que, d’una banda, potencien les regions de lliure circulació, on eliminen les barreres duaneres, i, de l’altra, intensifiquen els controls migratoris amb dispositius repressius. Dispositius que s’inicien en el complex sistema de tràmits administratius a què se sotmet els estrangers nouvinguts i assoleixen el seu màxim exponent a les batudes policials, les retencions forçades als centres d’internament d’estrangers i les deportacions massives.

Procés de treball en relació a microRavals.

Activitats en el marc d’Implic/Accions.

Vídeo i publicació en relació a l’exposició.


 

Daniela Ortiz

Daniela Ortiz. Cusco, 1985. La seva feina pretén generar espais de tensió on els conceptes de nacionalitat, raça, classe social i gènere són explorats per entendre de manera crítica les estructures de la in- clusió i exclusió en la societat. El control migratori, el seu vincle amb el colonialisme i la gestió per part dels estats i les societats han estat un tema central en els seus projectes i investigacions recents.Ha participat en exposicions col·lectives a Bolívia, Perú, Espanya, Suècia, Àustria i Hong Kong, entre al- tres. Va ser editora del nexe informatiu antigonia.com des del 2010 fins a l’any 2014. Ha rebut la beca Guasch Coranty (2011) de la Universitat de Barcelona per al   desenvolupament del   projecte Habitaciones de Servicio, la beca per a un projecte d’edició de la Sala d’Art Jove de Barcelona amb 97 Empleadas Domésticas (2010), així com una beca de la Fundación CIFO per al desenvolupament del projecte Distinción (2013). Recentment ha presentat els projectes Estat Nació. Part I a la Galeria Àngels Barcelona i Estado Nación. Parte II al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía dins de l’exposició «Un saber realmente útil».

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s