L’oeil impératif_María Ruido

17 de novembre de 2015 – 10 de gener de 2016

 

Trets enmig del concert tanca la seva proposta expositiva amb «L’œil impératif» («L’ull imperatiu»), una mostra de María Ruido que analitza els mecanismes polítics, econòmics i de representació amb els quals es perpetua l’empremta del colonialisme i el neocolonialisme als antics protectorats hispanofrancesos del nord d’Àfrica, mitjançant les polítiques migratòries, el mercantilisme, la globalització i l’imperialisme cultural, estètic i social.

 

La mostra pren el nom de la pel·lícula que l’artista ha realitzat durant el darrer any a Tànger i que presenta en el marc del cicle a manera de díptic amb el seu treball Le rêve est fini (El somni ha acabat), produït l’any 2014 a Tunis. Dos assajos documentals que aprofundeixen en el conflicte existent entre les polítiques hegemòniques i els metarelats institucionalitzats des d’Occident, i la possibilitat d’altres narratives desenvolupades des del món àrab que ofereixin resistència a la dominació colonial europea i al capitalisme.

portada maría

María Ruido. Artista, investigadora i docent del Departament d’Arts Visuals de la Universitat de Barcelona. Des del 1998 desenvolupa projectes interdisciplinaris sobre la construcció social del cos i la identitat, els imaginaris del treball en el capitalisme postfordista i sobre la construcció de la memòria i les seves relacions amb les formes narratives de la història, i més recentment treballa entorn de les noves formes dels imaginaris descolonials i de les seves possibilitats d’emancipació.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s