microRavals

microRavals té l’objectiu de generar implicacions significatives entre els treballs dels artistes presentats al cicle Trets enmig del concert, l’Arts Santa Mònica i les relacions de proximitat que aquest equipament pot establir amb el context on s’ubica, el barri del Raval.

El projecte té com a punt de partida el desenvolupament de processos de treball culturals i artístics, i es porta a terme conjuntament amb altres entitats, institucions, col·lectivitats o comunitats arrelades al barri del Raval. Impulsa o se suma a processos de treball col·lectius que ja estan en funcionament, cadascun dels quals es posa en diàleg amb una exposició del cicle i planteja una relació entre la realitat quotidiana dels participants, el treball exposat dels diferents artistes i la idea d’implicació i construcció del bé comú.

Dins del procés de treball a partir del treball de la Daniela Ortiz

Visita dels alumnes de l’Escola Labouré a la gent gran del Centre de dia del Mil·lenari

microRavals proposa dos nivells de reflexió al voltant de la noció d’implicació i la seva representació. En un primer nivell, des de la producció de cultura i l’àmbit de la política cultural es planteja la qüestió sobre com es porta a la pràctica l’encaix entre una lògica cultural de gran equipament i les micropolítiques amb les quals el projecte interacciona. Micro- polítiques que són, en general, pràctiques culturals i artístiques liderades per agents i projectes de dimensions i recursos limitats. En aquest sentit, el projecte de mediació és un assaig sobre les formes possibles d’implicació que es poden generar entre un cicle i un equipament artístics i altres projectes actius al barri, amb l’objectiu de desenvolupar un treball en comú des d’una perspectiva de sostenibilitat i ecologia cultural; a mig camí entre la voluntat d’esdevenir un recurs i la possibilitat d’actuar com un possible catalitzador per a la reflexió i l’acció situada, inscrita en cada col·laboració específica.

D’altra banda, microRavals fa d’altaveu de la riquesa de la producció cultural del Raval i proposa un diàleg entre el projecte artístic exposat i els processos de treball a què es dóna visibilitat. Una relació en què el poder de representació dels projectes artístics es confronta amb processos de treball de forta implicació amb el territori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s