En aquesta darrera exposició microRavals planteja una proposta que tot i que pren com a punt de partida algunes de les qüestions que travessen el treball de l’artista de la Maria Ruido també permet fer èmfasi en algunes problemàtiques situades més enllà de la exposició específica de cada artista i que el propi programa de mediació de Trets enmig del concert obria. Ens referíem a qüestions que tenen que veure amb les possibilitats de treball d’un centre d’art amb un context donat, com el barri del Raval en aquest cas, en les formes de relació que es poden establir i en quin seria el valor i la visibilitat de la producció cultural i artística que se’n deriva d’aquests processos impulsats. Com integrar i reconèixer dins d’una estructura institucional artística aportacions fetes des del context? És una dificultat afegida el fet que aquestes pràctiques poden no tenen com a objectiu bàsic la consecució de l’excel·lència artística i incorporen criteris més amplis, on es tenen en compte altres valors com la importància que el procés de treball faciliti els processos col·lectius participatius amb l’objectiu, en aquests casos, de que els propis veïns i veïnes proposin els seus dispositius de representació i aquests es facin presents en un Centre d’Art.
microRavals en relació a cada exposició ha aprofitat per plantejar accions de col·laboració amb entitats o escoles del Ravals que suposin un diàleg entre el context, el Centre d’Art i el treball de l’artista.
En relació amb el treball de la Maria Ruido que presenta a l’exposició «L’œil impératif» («L’ull imperatiu» microRavals proposa als alumnes de l’Assignatura Art en Context de tercer de la Escola La Massana que facin una reflexió pràctica en torna a la idea de sobirania(s) visual(s) prenent com a punt de partida l’exploració i col·laboració amb arxius de materials visuals situats al barri del Raval. Una exploració en forma d’observació i cita,