INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE CRISTINA LUCAS

Avui s’ha inaugurat l’exposició de Cristina Luca All about de colour. Els diversos treballs que present l’artista exploren diversos conceptes com el d’identitat nacional, història dels conflictes de les nacions o inclús una aproximació als Drets Humans a través de l’Himne de l’alegría de Beethoven present en una de les seves obres.

Prenent com  punt de partida algunes de les signifcacions que prenen cos en aquesta mostra, microRavals proposa una col·laboració amb algunes de les corals del Raval.  Aquestes agrupacions populars han estat reconegudes com un patrimoni social i musical  amb un vincle històric important amb el passat popular del barri del Raval (*).

Els cors que avui en dia estan en actiu són representatius d’un present compromès amb el dret dels veïns i veïnes a participar de la música, tant per gaudir-la com per ser-ne part activa i creativa. Els ciutadans i ciutadanes que en formen part exerceixen el seu dret a ser productors de cultura, a implicar-se en la creació del nostre univers cultural. Des de microRavals subratllem la importància d’aquestes pràctiques que sovint resten en un segon pla, eclipsades per l’atenció excloent que les institucions artístiques dispensen a la figura de l’artista geni.  A través d’aquesta col·laboració, microRavals proposa als cors participants fer una apropiació i interpretació cantada del text de La Declaració de Friburg sobre els Drets Culturals. Al mateix temps, aquesta proposta suma a la significació social i col·lectiva de la pràctica coral els aspectes propis de la perspectiva dels Drets Culturals. El fet de situar aquesta col·laboració a l’Arts Santa Mónica obre un diàleg crític amb el propi projecte expositiu que l’acull i la seva significació simbòlica com a dispositiu institucional, alhora que acciona el reconeixement del valor i la diversitat de producció cultural que es genera en el barri del Raval.

Durant el periode que dura l’exposició s’aniràn incorporant els vídeos de les dues corals que han participat.

(*) Corals Raval. Tradició Centenària. Ed. Raval Cultural. Ajuntament de Barcelona.

21650785255_f694ad75a5_k

21463976149_839f1160e2_kCrsitina lucas imatge portada

Espai d’Implic/Accions i microRavals amb la projeccció en vídeo de la declaració dels Drets Culturalslucas 03

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: