ARXIU OVNI I ALUMNES D’ART EN CONTEXT DE LA MASSANA

A partir de l’exploració i el treball fet amb el material de tres arxius en línia que tenen seu o estan centrats en el barri del Raval, la proposta planteja un seguit d’aproximacions i apropiacions. En primer lloc, al voltant de la mateixa condició d’arxiu, és a dir, en la forma d’articular el seu contingut, en allò que deixa fora o dins i en la manera com encarna de forma naturalitzada o, al contrari, manifesta una ideologia determinada sobre la producció de la mirada. És a dir, quina relació hi ha entre com són representats els subjectes i com aquests han estat implicats en la producció d’aquests imaginaris i des d’on han estat produïts.

En segon lloc, i seguint aquesta idea de la sobirania visual, la proposta dels alumnes de la Massana s’endinsa en l’anàlisi, la reflexió i la creació de noves lectures en relació amb la manera com en aquests arxius es representa el barri del Raval a partir dels materials incorporats, que en molts casos són de producció pròpia.

Han fet el vídeo:

Yolanda sanmarco

Iason Spanos
Clara Masià Serrano
Luis Albert Nieves
Adriàn Rodriguez Priego
Laoquing XXX
Jordi Antich Sanz
Ester Marín

 

OVNI

desorg.org

Els arxius de l’Observatori tenen un caràcter intencional i temàtic: facilitar una crítica de la cultura i la societat contemporànies utilitzant estratègies diferents: videoart, documental independent, arqueologia dels mass media.

Els arxius recullen tota una constel·lació de treballs dispars, el denominador comú dels quals és la lliure expressió i la reflexió sobre les pors i els plaers individuals i col·lectius; en conjunt construeixen una visió de múltiples facetes. El Raval és objecte de molts treballs que es poden trobar a l’arxiu, especialment el projecte «Captura el Raval», desenvolupat a partir de la col·laboració amb el TEB i amb altres institucions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: