ARXIU MEDIATECA DEL RAVAL I ALUMNES D’ART EN CONTEXT DE LA MASSANA

A partir de l’exploració i el treball fet amb el material de tres arxius en línia que tenen seu o estan centrats en el barri del Raval, la proposta planteja un seguit d’aproximacions i apropiacions. En primer lloc, al voltant de la mateixa condició d’arxiu, és a dir, en la forma d’articular el seu contingut, en allò que deixa fora o dins i en la manera com encarna de forma naturalitzada o, al contrari, manifesta una ideologia determinada sobre la producció de la mirada. És a dir, quina relació hi ha entre com són representats els subjectes i com aquests han estat implicats en la producció d’aquests imaginaris i des d’on han estat produïts.

En segon lloc, i seguint aquesta idea de la sobirania visual, la proposta dels alumnes de la Massana s’endinsa en l’anàlisi, la reflexió i la creació de noves lectures en relació amb la manera com en aquests arxius es representa el barri del Raval a partir dels materials incorporats, que en molts casos són de producció pròpia.

Han fet el vÏdeo:

Natalia Boned
Eva Roig

Nil Morist
Aritz Arangoa
Ànnia Prat
Anna Izquierdo
Jude Serena
Joan Maurel

MEDIATECA DEL RAVAL

mediateca.ravalnet.org

La Mediateca del Raval és un projecte de Ravalnet, la xarxa ciutadana del Raval, que posa a l’abast de veïns i veïnes, grups i entitats del barri les eines, les tecnologies i l’acompanyament en l’aprenentatge per construir entre tots i totes les memòries del barri. L’objectiu és alimentar l’arxiu de les memòries ciutadanes.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: